Compare hotel prices and find the best deal - HotelsCombined.com
By June 23, 2011 122 Comments

Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA)

If you can recall recently, several agreements were reached between the government-owned strategic development company, strong1Malaysia Development Bhd (1MDB)/strong, and the Federal Land Commissioner for the transfer of 196.6 hectares of the Sungai Besi airport land to 1MDB for transformation into Bandar Malaysia – a strategic development for long-term national growth.

In furtherance to the announcement, Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak this time announced that a strong Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia or 1Malaysia people”s housing project would be developed on a piece of land at the Sungai Besi airbase in Kuala Lumpur.

He said the government has discussed the matter with several companies, such as SP Setia, Sime Darby and Putrajaya Corp, to develop the project on a social business concept. He added that “It should be a very convenient, large area, and it”s going to be impactful. “Imagine the (highly rated) area being turned into an affordable housing area for the rakyat (people).

Under the a PR1MA development concept, the developer would not make a profit because the land was provided by the government and the developers) are not there to make money.They are there to provide affordable, quality housing for the rakyat. Each of them are required to present to the government a business module and cost for the project and suitable business analysis will be done from government end.

The strongProjek Perumahan Rakyat 1Malaysia house price is estimated less than RM220,000 for those aged below 35.

Incoming search terms:

Posted in: Property

122 Comments on "Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA)"

Trackback | Comments RSS Feed

  1. pikhuey says:

    Saya ingin tahu cara memohon Perumahan Rakyat 1Malaysia dan kelayakan, TQ….!

  2. PENNY says:

    NAK TANYA UMUR 37 BOLEH APPY TAK PRIMA

  3. admin says:

    Details akan diberikan kemudian.

  4. Selena says:

    Macam mana nak apply “Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PRIMA)” dan kelayakan

  5. Ammer says:

    Look forward to get detail about Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PRIMA) ^ ^

  6. admin says:

    I have been informed that this scheme will be officially launched during Expo Perumahan Pemuda BN (HOPE) from 29-31 July 2011 at PWTC KL.

    Book your calendar for this event !

  7. Selena says:

    Yang ini ialah double storey , single storey housing atau condominium.

  8. HAZLINA says:

    salam….29 – 31 julai 2011 di pwtc nanti lauching sahaja atau boleh apply masa tu? please give details. what should we bring, etc. thank you.

  9. Shidah says:

    Saya seorang ibu tunggal yang sangat terdesak untuk memiliki rumah sendiri

  10. Ambikavathy says:

    I want to know how to apply for a house with Rakyat 1 Malaysia (PRIMA)?
    Please send me some urgent informations.
    We do not have a house yet and PRIMA project is very encouraging not only to us but to all who do not have a house of their own.

  11. azlina says:

    What is the requirement to buy this house?

  12. Hema says:

    I would like to knw where should i can get the information regarding 1Malaysia Projek Perumahan and also the form

  13. farzli says:

    boleh dapat ketrangan lanjut
    dan saya berminat
    mcm mana nak booking

  14. khatijah says:

    salam..camana nak mohon ??

    nombor call dan proses seterusnya

  15. Lee Kam Peng says:

    macam mana mahu beli rumah under PRIMA di Putra Heights

  16. Lee Kam Peng says:

    This is single or double storey?

  17. Yahya bin Musa says:

    Saya dah 42 tahun…masih Ada peluang ke?

  18. farzli says:

    boleh dapat ketrangan lanjut
    dan saya berminat
    mcm mana nak booking

  19. see soon hong says:

    i want to known more detail when the project will start & which place & how to register at prima & when the launch !

    hopefully can send me as soon as possible !
    thank !

  20. AHMAD TARMIZI BIN ABDUL RAHMAN says:

    SAYA BERMINAT DAN INGIN TAHU BAGAIMANA CARA UNTUK MENDAPAT KETERANGAN LANJUT BERKENAAN DENGAN PROJEK PERUMAHAN PRIMA INI

  21. candy says:

    i m a single mother,hopefully to own a new house.Please inform me all the details ,thank.

  22. mat says:

    harap2 tak ada kronisma dan nepotisma dalam projek ni, bagi pada mereka yang layak sahaja.. jangan jadi macam pprt rumah nak murah tapi pakai kereta beratus-ratus ribu. mohon ketelusan dalam aspek ini.

  23. Eza says:

    Saya berminat dgn projek perumahan Prima di Putrajaya. Umur 39 tahun boleh mohon ke?? Macam mana nak pohon ya??

  24. shaik says:

    Keterangan lanjut dan cara mendapatkan borang amat dihargai. T kasih

  25. azalina ubit says:

    Saya ibu tunggal. berumur 40 thn…Berpendapatan RM3,000.00 sebulan. Ada kah saya layak memohon

  26. hatini says:

    Saya berminat.Mcm mana nak apply dan apa kelayakan yg diperlukan..terima kasih..

  27. yong says:

    Macam mana nak apply “Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PRIMA)” dan kelayakan

  28. mrs.dennis says:

    saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang PRIMA. macam mana nak apply? saya belum ada rumah lagi dan teringin beli rumah PRIMA di putra heights.Saya berharap pihak tuan dpt menghantar informasi tentangnya dgn secepat mungkin. Saya kakitangan kerajaan dgn gaji pokok 1900. terima kasih.

  29. admin says:

    Mrs Dennis, program ini masih diperingkat awal. Belum dimaklumkan secara terperinci.

  30. Mohd Shah says:

    Saya belum ada rumah lagi dan masih mencari. Kerana harga rumah skrg sudah naik, tinggi pulak tu…
    Umur saya skrg 39, adakah masih layak untuk memohon rumah.
    Saya juga bersetuju dengan cadangan yg ditujukan oleh En. Mat.

  31. Shirley Yap says:

    Tuan/ Puan,

    Saya ingin tahu apa caranya untuk memohon perumahan rakyat 1Malaysia & kelayakan?

    regards,

    Shirley

  32. Siva says:

    Dear Mr./Ms,
    Saya adalah pekerja swasta dan gajinya below RM2000 yg ingin beli rumah di sungai besi (PR1MA) house projek.
    Saya tidal tahu how to purchase rumahnya. can u help guide me on this case. Please.

  33. Ema says:

    Saya seorang peniaga dan mempunyai pinjaman tertungak dgn. Bana Negara sebanyak 5500. boleh kah saya memohon pinjaman perumahan saya sangat2 impikan sebuah rumah saya sendiri

  34. zamzul bahar says:

    salam,

    saya berumur 42 thn, berkerja sendiri. isteri berumur 22 thn, belum memiliki rumah, layakkah saya memohon?

  35. June Tan says:

    Kindly advise me the requirements for the application and the procedure. I am 24 years old graduate and have not own a house yet.

    Thank you.

  36. Mambang says:

    Salam…

    ENtahla…saya rasa untuk nak apply projek perumahan rakyat nie mmg susah doll… Borang kene dapatkan di pejabat YB iaitu Pejabat Parlimen Bahagian…so paham2 la kalu dah libatkan Bahagian2 nie so tentu yang dapat borang npon ada bahagian kot…bukan ape.. aku dah 4, 5 kali mintak borang tp jawapan yang diterima borang terhad dan dan proses penapisan sedang dilakukan kepada yang layak…nanti bila ada keluar borang baru kami akan hubungi dengan segera..padahal Mak aku dah lama jadi Ibu tunggal..dah tu nak kerja pon dah tak larat…rumah yang ada sekarang pon dah xberapa sihat.. Tp yang aku pelik..kat kg aku tu…ada 2 , 3 org dapat projek rumah rakyat tu bg mengantikan rumah lama mereka…padahal aku tengok rumah asal mereka elok2 lg dan jauh lebeh elok dr rumah mak aku…pelik kan….sebabnya mereka nie org2 yang rapat dengan org kuat UMNO kampong dan YB beb…so nie dinamakan rumah rakyat 1 Malaysia ke?? bukan nak tolong rakyat susah tp tolong kaum kerabat org kuat UMNO je…bayangkan..pekerja penjabat UMNO pon leh dapat.. ??

    Kat sini aku nak cite siket syarat2 yang mane aku pernah dgr org kat pejabat YB tu bagitahu kalu nak memohon..

    1. kene ade tanah sendiri yang sudah dapat geran..untuk didirikan rumah jika permohonan berjaya
    2. Rumah nie bukan free…kene bayar bulan2.
    3. Kalu bukan penyokong UMNO…mintak maap nak dapat beb…
    4. kene sertakan gambar rumah asal sebab katanya nak tengok seberapa teruk rumah yang perlu diganti.
    5. Pemohon akan melalui proses tapisan oleh org atasan…(paham2 la sapa yg ditapis dan sapa yang dipilih)

    Dan ade lglah 3, 4 syarat…aku pon dah lupa…

  37. penny says:

    sejahtera,

    saya ada 2 anak,saya gaji cuma ada RM 2000. Sekarang saya ada beli rumah ,tetapi itu rumah ialah mak saya ,cuma bagai nama saya.bole tak,saya apply bagi saya sendiri ,atau saya punya abang ,layakkah dia .umur ialah 35 .
    sampai sekarang kita tak ada rumah sendiri .saya ingin apply .macamana apply.bolehkah bagi saya tau..

    terima kasih

  38. choo yen ling says:

    macam mana nak apply perumahan rakyat 1 malaysia (prima )

    terima kasih

  39. chua@liew yew cai says:

    Saya ingin tahu apa caranya untuk memohon perumahan rakyat 1Malaysia ( PRIMA ) & apa syarat-syarat kelayakan?

    terima kasih

  40. yan cheras says:

    suami saya umur 34thun.bleh mohon tak rumah rakyat.kami tak ada rumah lagi?apa syarat2nya?

  41. Diana says:

    Saya kakitangan swasta, mengikut syarat kelayakan tak kesahkan… saya baru mendirikan rumah tangga tahun lepas, dan bakal menjadi seorang ibu tahun ini… saya betul2 memerlukan rumah untuk membina keluarga baru kami.. kami bukanlah kaya sangat, dan sangat berharap bantuan kerajaan untuk rumah yang selesa.. berkali-kali saya semak laman web untuk permohonan rumah ini… semalam najib ada wawarkan dalam tv tentang projek ini, dan saya berharap dapat maklumbalas cepat pihak tuan…

  42. kharinah says:

    Saya berumur 45 tahun dan masih bekerja, masih layak ke saya nk memohon perumahan rakyat 1 malaysia….dan borang permohonan dah dikeluarkan ke…

  43. Ho Ah Foong says:

    saya ingin nak memohon rumah dekat Petaling Jaya, adakah project 1 Malaysia di dearah ini? di mana? bagaimana caranya dan dari jabatan mana saya boleh memohan? umar lebih dari 35 tahun bolehkah mohan?

  44. Caelyn says:

    Saya ingin tahu apa caranya untuk memohon perumahan rakyat 1Malaysia ( PRIMA ) & apa syarat-syarat kelayakan?

    terima kasih

  45. misz kham says:

    salam 1 malaysia,

    nk tau ape kelayakan untuk memiliki perumahan pr1ma ni

  46. ng bee lan says:

    boleh dapat ketrangan lanjut
    dan saya berminat
    mcm mana nak booking untuk 1MDB – subgai besi

  47. vivieen says:

    Semasa memohon projek perumahan yang akan bertapak di putrajaya, saya menyedari bahawa pemohon mestilah tinggal dan bekerja di putrajaya padahal pemohon tinggal di puchong dan kad pengenalan pun beralamat puchong. Setahu saya pemohon mesti berdaftar sebagai pemilih di putrajaya padahal tidak mungkin kerana pemohon beralamat puchong.Oleh kerana demikian saya berasa keliru bagaimana untuk memohon. Projek-projek Prima yang akan datang semuanya pun bukan dalam kawasan puchong. Tolong beri gambaran jelas akan hal ini.

  48. noorwahida baharudibn says:

    mohon bantuan mendapat projek perumahan rakyat (Prima)

  49. Nor Asril Mohd Noor says:

    macam mana nak dapatkan borang..tolong saya yang memerlukan kediaman sendiri untuk keluarga saya.

  50. peggy hoh says:

    saya seorang umur 42, belum kahwin, ingin memohoh perumahan rakyat 1 projek 1malaysia. Apa syarat-syarat dilayak memohon? Mana jabatan boleh didapat borang
    memohon? Mana projek-projek ini ?

    Terima Kasih

  51. yanzuramia says:

    Bagaimana hendak memohon projek perumahan rakyat (PR1MA) dan syarat-syaratnya… boleh email kepada saya..?

  52. wati porto says:

    macam manak memohon rumah 1malaysia….

  53. kasturi mulia says:

    di sik kedah ada ka projek perumahan rakyat 1malaysia ni. kalau ada di mana dan macam mana nak mohon.gaji hanya rm1000.layak ka

  54. p.lalitha perumal says:

    saya ingin beli rumah 1 malaysia
    macam mana?umur saya 39 thn
    dan tiada rumah persendirian.

  55. sarinah says:

    saya nak tanye macam mane nak apply rumah prima nie..tak faham

  56. admin says:

    Please check this website if you want to register PR1MA house : http://pr1ma.net/register-pr1ma/

  57. lisa says:

    Bagaimana hendak memohon projek perumahan rakyat (PR1MA) dan syarat-syaratnya… boleh email kepada saya..?

  58. Mimi says:

    Bagaimana nak apply?..

  59. rizal says:

    saya hendak tahu syarat2 kelayakan permohonan Projek perumahan 1Malaysia

  60. Lionel Lee says:

    Di mana boilh dapat borang dan kalau minat kawasan Subang(Putra Heights),apa syarat2

  61. RUHIN says:

    macammana nak mohon untuk rumah pertama?

  62. Mohamad says:

    Bagaimana saya nk apply?Saya bminat utk memiliki rumah d kawasan Subang Jaya Putra height kerana bekerja d kwsn subang juga.Sila bantu….

  63. Anna says:

    PLease let me know about “project perumahan 1 Malaysia

  64. hamidah says:

    bagaimana nak mohon rumah petamaku dan ape syarat2

  65. umahvathy says:

    bagaimana nak apply rumah 1 malaysia?????????

  66. sharifah says:

    Saya mencari rumah single storey yang berdekatan dengan area bangi dan putrajaya…bagaimana nak memohon rumah yang pertama…

  67. amir rafie says:

    cm ne nak apply rumah prima?ape syarat2 yang perlu dpatuhi?

  68. ah yen says:

    saya berumur 23 tahun , saya berhasrat memiliki rumah sendiri . saya bergaji rm1000 . dapatkah saya memohon untuk menyertai skim perumahan ini ? terima kasih

  69. liling says:

    maaf , dimana kita nak dapatkan borang PR1MA ? TERIMA KASIH

  70. Vanitha says:

    I’m trying to register myself for the 1st Home Scheme but fail. Every time i go in, this message do appear “Its close”. What does that mean?

  71. admin says:

    You have to wait for new project i guess so…

  72. WONG says:

    How to apply the prima? and any prima house at subang jaya.
    Thank you.

  73. admin says:

    The application is now closed. You have to visit Pr1ma.net frequently.

  74. Mohamad Syam says:

    macam mana nak mohon dan per dokumen serta syarat2 yang di perlukan sebagai pemohon.

  75. WAWA says:

    macam mane na isi borang RUMAH 1MALAYSIA??????

  76. zaimah says:

    i suggest plz buat tmn perumahan 1 storey or 2 storey kt are kg.bt.muda jln ipoh coz i think ramai yg bminat at least pd starting  harga RM180000. jika ada projek tbaru disitu….sy amat bminat. Tq

  77. Mimi says:

    saya tak faham la bagaimana nak memohon nya..siapakah yg boleh bantu sy?..

  78. Mimi says:

    saya betul2 tidak faham dengan apply rumah ni..siapakah yg boleh bantu sy?..tolong…

  79. yvonne says:

    Bagaimanakah cara memohon untuk PR1MA HOME ini? Di manakah boleh saya dapatkan borangnya dan apakah dokumen yang diperlukan? Nampak di suratkhabar "the sun" hari ini mengatakan akan ada lagi satu projek di Putrajaya – agaknya, berapa harganya sebuah rumah untuk projek di situ? Harap email ini dibalas. Terima Kasih.

  80. yvonne says:

    Maaf-terdapat ralat di komen pertama saya bertarikh 16 Dis 2011 pukul 10:06mlm. Yang saya maksudkan-saya nampak di suratkhabar "ada lagi satu projek baru di Putra Heights, bukannya Putrajaya. Terima kasih

  81. anakayam besut says:

    bilo nok ade umah prima besut,ganu nye?sy bru kawen nok jugok beli umoh…umoh pemaju mahal sgt….nok umah wat besut jah..kuala ganu pun xpo kalu ado..semolek2nye besut la cz kg sndiri…..

  82. SHILA says:

    salam…..
    saya berminat mengenai PR1M ini…bagaimana saya nk memohon…

  83. zack says:

    macam mana ni..kawan nak mintak..nak p jumpa sapa..PM ka..?..kerani ka..?..kat mana..?..borang tu borang mana nak dapat..tolong bagi tau…

  84. mohan says:

    how to apply this 1malaysia house…pls let me know

  85. j.kumari says:

    Sy jugak nak tahu di klang ada x projek ppr ni.Klu ada kat mn ya?

  86. gal says:

    aslmmkm… bagaimana sya nk memohhon? apa syarat2x n kelayakan? sya ni org susah menumpang di rumah makci sj…. tolong perhatian n pertimbangan pihak tuan..

  87. Subatra says:

    Bagaimana untuk memohon PRIMA dan apakah syarat-syaratnya ? Saya mencari rumah single / double storey di Klang Valley. Terima kasih.

  88. admin says:

    Kena tunggu iklan. Permohonan dibuka ikut projek …

  89. kila says:

    mcm mana nk apply rumah PR1MA nie? 
    klu keje government pun boleh apply ke?
    permohonan utk rumah PR1MA utk tmpt len selain putrajaya dah dibuka ke belum?
    Terima kasih~

  90. ewan says:

    Salam, 
    bole tolong saya mcm mana nak apply PRIMA kat area seremban.. syarat n kelayakan.. & badan yang berkenaan.

  91. shareen says:

    Bagaimana hendak memohon projek perumahan rakyat (PR1MA) dan syarat-syaratnya… boleh email kepada saya..?this is my mail id..shareenshasha@gmail.com

  92. lainey says:

    mcm dekat sabah boleh ke memohon rumah PRIMA ni..

  93. Amram bin awang agpang says:

    salam ada sape tau tentang rumah mesra rakyat 1malaysia ini…ada ka d sabah…d area sandakan sabah selain di semanjung…

  94. aini says:

    cmne nak apply PR1MA kat putra height..pls ..

  95. Yogeswari says:

    Hi,
    I am a single mother with a 4 year old daughter. I am staying with my parents at Sunway,PJ due to dont have a place to stay. I saw the term & condition for applying Prima 1 house at Putrajaya.
    The person who apply for it should stay or work at Putrajaya. In my case, I dont do work or stay at Putrajaya.
    How to apply for it if I dont fullfil this term ? Also, is there any plan for goverment to build Prima 1 house somewhere else which is near to me. I mean around PJ area.
    Please advise.

    Regards,
    yoges.

  96. ana says:

    ASSALAMUALAIKUM dan salam 1malaysia…
    bagaimana saya hendak memohon bantuan rumah..saya mempunyai kawasan tapi tidak mempunyai kewangan yang cukup unruk membina rumah.kami sekeluarga tinggal menumpang.

  97. azline othman says:

    assalamualikum…saya adalah seorang ibu tunggal yg berpendapatan rendah dan menyara anak serta kedua ibu bapa sy yg telah lanjut usia. sy tinggal bersama kedua ibu bapa sy di klang.serta menangung
    segala keperluan dan perbelanjaan seisi rumah kedua ibu bapa dan anak sy, sy yang tangung
    bagaimana sy ingin memohon untuk bantuan rumah ppr di subang dan di mana sy ingin mengambil
    borang permohonan itu.

  98. zuriati zakaria says:

    salam,saya ingin memohon rr1m,tp tdk thu cara bgmana,suami sya kakitgn awm dan belum mempunyai rumah dan kami mempunyai 4 org ank.kami mempunyai tanah pemberian org tua.boleh pihak berkenaan membantu kami

  99. maizura hashim says:

    as salam…saya juga ingin memohon rmr1m ini …bagaimana caranya?sy sekarang tinggal bersama suami diatas tanah suami saya.rumah yang ada sering dimasuki air apabila hujan akibat dari perumahan yg didirikan bersebelahan..rumah tersebut jugak sudah agak lama.saya juga pernah meminta bantuan dari ICU…tapi mereka hanya datang melihat2 kemudian tak datang2 terus…berita sama ada kami berjaya mendapat bantuan atau tidak…tidak kami ketahui langsung sehingga sekarang..

  100. MOHD AMIN BIN ABU BAKAR says:

    Bagaimana cara untuk saya memohon bantuan PR1MA dan apakah sayarat di tetapkan bolahkah emailkan saya borang bantuan secara online

  101. kECEwA says:

    Saya amat keCeWa BN di Sarawak,syarat mohon terlalu memakan hati rakyatnya sendiri,sudah sedia maklum di sarawak smemangnya sukar mendapatkan geran TaNaH…..Huhuuuh….0. Perlu pegi Ofic Wakil Rakyat ambil borang 1.GeRan tanah PerLu DiMiliKi ataS Nama SeOranG peMoHon SahaJa didaLam geran TanaH 2. Surat tanah asal di simpan oleh pihak bank untuk BerPuluh Tahun LamaNya……CAra ini smemangnya diketahui UmUm ada mempunyai unsur politiking BN SaRaWak yang SenantiaSa JiWanya MenAKLUK TaNah….tidak seperti di BN semenanjung MaLaysia yang mempunyai SkiM RuMaH PerTaMa Ku.

  102. bN sARAWAK TIDAK Creative,Asyik nak taKe Over tanak milik RAkYatnya Hahaaaa……..

  103. ge says:

    mcammana nak memohon bantuan prima disabah? boleh email saya borang bantuan secara online. terima kasih

  104. Madi melaka says:

    Di mna saya boleh dpt borang rumah PRIMA d melaka? Boleh tolang emailkan pada saya? Atau bagi contact number yang boleh saya hubungi.

  105. mala says:

    bagaimana cara memohon rumah skim satu malaysia.dan apakah syarat dan kelayakkan yang diperlukan?

  106. FATIMAH JAMALLUDDIN says:

    cara dan bagaimana nak mohon prima sy ada tanah sendri tp xde duit nak buat rmh gaji pon bwah dr rm3k..,boleh bantu..dr mana boleh dapatkn borang atau apa2 maklumat?

  107. Joanne Teh says:

    salam……..

    Nk tanya macam mana sy nk apply rumah 1 Malaysia ( PRIMA )?
    Apakah kelayakannya?
    Kakitangan kerajaan blh mohon x?

  108. Ana says:

    nak mohan gak… tapi camner?….

  109. JOHARI says:

    MACAM MN NAK APPLY PRIMA1M NI…

  110. det jebat setia says:

    salam sejahtera semua!aku baru dpt borang rmr!caranya mudah!p pejabat adun kwsn anda buat surat permohonan…tunggu borang sampai than isi borang beserta detail than htr blik ke pejabat adun utk sokongan dan pengesahan YB!Lepas tu tunggu la jawapan!harap2 dapat lah aku dok rumah sewa dah 20 tahun dah berapa RIBU byr!malas nak kira dah…….

  111. adam hazim says:

    salam…macam mana nk dapt rumah nie???

  112. nur ain abdullah says:

    bolehkah saya memohon skim rumah ini?adakah projek ini akan dilaksanakan di sarawak

  113. md eone says:

    slm sejahtera sy ingin bertanya sy seorang kakitangan kerajaan gaji rm 3 ribu ke bawah boleh ke mohon membuat rumah 1M diatas tanah sendiri

  114. murugan says:

    salam..camana nak mohon ??

    nombor call dan proses seterusnya

  115. rosyati says:

    mcmmana saya nak mohon rumah rakyat satu Malaysia nie????

  116. Maheswaran says:

    How to apply this skim

  117. Maheswaran says:

    How to apply tis Prima 1 and where i can get the registration form. thank you.

  118. neera says:

    Bagaimana cara untuk saya memohon bantuan PR1MA dan apakah sayarat di tetapkan bolahkah emailkan saya borang bantuan secara online

  119. zura says:

    saya berhajat nak beli rumah di area kl secara bantuan prima…cara bagaimana…tolong ye

  120. lieyza says:

    cam ne cara nk mohon rumah prima nie

Post a Comment